Ifjusági Demokrata Fórum 19. kerületi szervezetének weboldala
Ifjusági Demokrata Fórum 19. kerületi szervezetének weboldala

Menü

 

Rólunk

 

Cikkek

 

Képek

 

Fórumok

 

Kerületi Rendezvények/Programok

 

Központi Rendezvények/Programok

 

Hírek

 

Kispesti események

 

Elérhetőségeink

e-mail cím: idf19@idf.hu, idf19@freemail.hu

msn cím: balatonpeter@msn.com

A 19. kerületi IDF központja , ahol minden pénteken 17.00-19.30 találkozni tudunk, és a kérdeseiteket meg tudjuk beszélni, vagy itt lehet tagfelvételt intézni.

 

 

Háttérzene

 

Korszerű konzervativizmus

Korszerű konzervativizmus : A korszerű konzervativizmus

A korszerű konzervativizmus

  2006.06.05. 21:35

A korszerű konzervativizmus az MDF megfogalmazásában:

A korszerűség azt a szemléletmódot hangsúlyozza,


amely

 

  • a XX. századot vitáival, borzalmaival és áldásaival együtt lezártnak tekinti és a jövőre figyel
  •  múlt árnyaival való riogatás, futurisztikus képzelgések helyett józanul cselekszik a jelenben
  • gondolkodásába a hagyományos politikai területek mellett új megközelítéseket is integrál
    (informatika, energetika, öko-szemlélet…)

Ez a konzervativizmus tehát az értékes hagyományok védelme, nem a maradiság politikája. A múlt megőrzése nem avítt igazságtalan struktúrák fenntartását, hanem maradandó, a „történelem viharaiban kipróbált” intézmények védelmét jelenti. Aki konzervatív, nem haladásellenes, (a kommunizmus éveiben reakciós), hanem a szerves fejlődés, a reformokon keresztül megvalósuló nyugodt, biztonságot nyújtó építkezés híve.

A korszerű konzervativizmus tehát érték és nem struktúra-konzervativizmus. Olyan felfogás, megközelítés, amelyet mindenki oszthat -  társadalmi helyzetétől, anyanyelvétől, családi állapotától, életkorától függetlenül - ,aki az alább megfogalmazott (az alma képével szemléltetett) értékeket meghatározónak tekinti életében.


A korszerű konzervatív politika a kertész munkájához hasonlítható, aki almafáit hosszú időn át, egész évben az ősi tudás és a korszerű szakismeretek birtokában ápolja, közben tekintettel van az egyes fákra, de a gyümölcsös egészének sokszínűségére is.

  • Populista, aki csak a termés beérésekor jelenik meg minden évben, és kizárólag a gyümölccsel foglalkozik;
  • radikális-liberális, aki a legújabb trendnek megfelelően mindig kivágná és újraültetné az egész gyümölcsöst, de legalábbis „tudomá-nyos módszer” szerint újraoltana minden fát;
  • szocialista, poszt-kommunista, aki a központból kapott (tsz) utasítás alapján kezelné a fákat, a helyi adottságokat és hagyományokat figyelmen kívül hagyva.
  • A letűnt időszak diktatórikus hajlamú „gazdái” közül a fasiszták egyes fajtákat tartottak kizárólag értékesnek, a kommunisták pedig a gyümölcsös bizonyos sorait, osztályait.


A korszerűen konzervatív közéleti tevékenység alapja a pragmatizmus és az elvek egyensúlya.
 
Dávid Ibolya megfogalmazásában:

 

„Elvek nélkül nem lehet politizálni, miközben pragmatizmusra szükség van. De elvi alapok nélkül a pragmatizmus machiavellizmussá, a hatalom görcsös akarásává válik: a hatalom megszerzése érdekében mindent szabad”.

(Konzervatív Kiáltvány, 2004 június)

 

A korszerű és konzervatív politika a jobboldal megújítását tűzte ki céljául. Teszi azt annak érdekében, hogy ezáltal ne csak bizonyos csoportok, hanem Magyarország minden állampolgárának, a magyar nemzet minden tagjának elősegíthesse gyarapodását, boldogulását.A Magyar Demokrata Fórum egy korszerűen konzervatív középpárt

 

A 2004. évi Európa parlamenti választás előtt a Magyar Demokrata Fórum átértelmezte politikáját. A Fórum újraértékelte a konzervativizmus hazai lehetőségeit, és felismerte azt az igényt, mely szükségessé tette egy európai, korszerű konzervatív párt megjelenését.

Ezt a tevékenységet és irányt a választói akarat legitimálta. 2004 júniusában világossá vált, hogy létezik a konzervatív gondolkodás, jobboldali politika, amely különbözik a szocialista vagy liberális világképtől. Mind többen ismerték fel, hogy a marketingüzenetek nem helyettesíthetik a kiforrott világnézetet.

A választópolgároktól kapott visszajelzések megerősítik, hogy a mamutpártok keltette hangzavarban is szükség van a nyugodt, békés hangra a közéletben, és szükséges a konstruktívan kritikus ellenzéki magatartás a parlamentben.

 A korszerű konzervatív értékek átültetése a politika nyelvére 2006-ban  a „normális Magyarországért” program.

 

A korszerű konzervativizmus meghirdetése –fent meghatározott jellegéből adódóan- nem jelent radikális fordulatot az MDF életében. Az Demokrata Fórum 15 éve stabil pont a politikai életben.

 

A korszerű konzervatív politika továbbra is vállalja a magyarországi jobboldal pozitív hagyományait, és igyekszik meghonosítani mások jó hagyományait is. A magyar politikában 1867 és 1948 között létezett progresszív, európai konzervatív tradíció elemi ma is vállalhatók. Ugyanakkor határozott nemet mondunk mindarra, ami az 1945 előtti közéletben antidemokratikus (kiüresedett dzsentrivilág, „csendőrös” rendpártiság, antiszemitizmus). Ennek alapján képviselhetjük hitelesen a kisgazdák, kereszténydemokraták, keresztényszocialisták, nemzeti liberálisok örökségét.
 
A korszerű konzervativizmust valló Magyar Demokrata Fórum rendszerváltó pártként a képviseleti demokrácia híve, az alkotmányosság elkötelezett védelmezője. Parlamenti és közéleti tevékenységünkben Antall József munkássága továbbra is irányadó, meghatározó mérték.

 

 

 

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Számláló

Indulás: 2006-04-21
 

Óra

 

Szavazás

Lezárt szavazások
 

Linkek

 

Maradjon-e Gyurcsány Magyarország Miniszterelnöke?

Igen, mert jól végzi a munkáját!
Igen, mert nincs jobb!
Ne, mert nem való Miniszterelnöknek!
Ne, mert leszerepelt, hitelét vesztette!
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Helyes úton jár-e az MDF?
Egyetértesz-e az MDF politikájával?

Igen, teljes mértékben.
Szimpatikus, de nem szavaznék rá.
Nem szimpatikus.
Egyáltalán nem halad a helyes úton.
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Kire szavaznál, ha most lennének az Európai Unio-s választások?
Kit támogatnál a 2008-as Európai Unio-s választáson?

MDF
Civil szervezeteket
JOBBIK
MIÉP
KDNP
FIDESZ
MSZP
Munkáspárt
SZDSZ
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha